CIMBALIBAND

Bármilyen meglepő is, az idén 14 éves Cimbaliband minden évben tud valami különlegeset, frisset mutatni a magyar világzenei színpadán! A banda tíz nagylemezének zenéjében a kelet-európai életérzés keveredik a népzenével, és a közönség által kedvelt modern zenei stílusokkal, A banda tagjainak jelentős népzenész múltja van, így a Cimbaliband “boszorkány konyhájában” a gyökerektől merített autentikus zenéből kiindulva készülnek a fogások. A zenei csemegéket pedig úgy tálalják elénk, hogy a dalok alapját egy igen különleges hangszer, a cimbalom alkotja, megfűszerezve egy kis jazz-el, latin zenével, balkáni ritmusokkal. Nem véletlenül emlegetik a zenei szaklapok a gödöllői születésű Unger Balázst a "cimbalom Chuck Berry-je" ként! Gyors ”riffjeivel” változatos stílusban mozgatja, irányítja a zenekart az igazi magyar akusztikus "keverőpult" mögül. A fentieket egyesítve válik teljessé a hallgató számára az eredeti kelet-európai cimbalom rock’n’roll! Mesterien gyúrja össze autentikus népzenei gyűjtéseit és életigenlő szerzeményeit, melynek eredményeként születhetett meg az alábbi pár sor is a Magyar Nemzet hasábjain: a zenekar tagjai „bebizonyították, hogy az autentikus népzene is lehet trendi.”

TAGOK

UNGER BALÁZS // cimbalom

UNGER BALÁZS // cimbalom

A cimbalom Chuck Berryjeként ismert zenekarvezető-dalszerző nyolc éves kora óta zenél profi szinten. Amikor nem népzenét gyűjt, akkor gombászik, bringázik vagy pálinkát főz.

VARGA KORNÉL // gitár, baglama

VARGA KORNÉL // gitár, baglama

Kornél már általános iskola óta ismerkedett a zenével, Nyíregyházán tanult ének-népzene szakon, alapító tagja több világ- és népzenei formációnak, mint például a Fabula Rasa és a Zűrös Banda.

SOLYMOSI MÁTÉ //  hegedű

SOLYMOSI MÁTÉ // hegedű

Kisgyermek kora óta hegedül, Bali tanítványaként kezdte. A népzene mellett klasszikus és jazz irányú tanulmányokat is folytat a Liszt Ferenc Zeneművészeti Akadémián.

TÓTH GERGELY  //  nagybőgő, brácsa

TÓTH GERGELY // nagybőgő, brácsa

Az év 365 napjában hangszer van a kezében. A nagybőgő mellett mesterien bánik a brácsával is. Mérhetetlen rutinjával pedig biztos basszusalapot ad a zenekarnak.

BABOS LŐRINC  // dob, ütős hangszerek

BABOS LŐRINC // dob, ütős hangszerek

A zenekar legifjabb tagja, aki már gyerekkorától szívta magába a zeneiséget, népzenész édesapja által. A Cimbaliband mellett egyetemi éveit éli, mint közgazdász hallgató.

VENDÉGEINK

DANICS DÓRA  //  ének

DANICS DÓRA // ének

Dórit a televízióból is ismerheti a közönségünk az X-Faktor győzteseként, azonban a Cimbalibandben egy teljesen új arcát ismerhetitek meg. A Recycle és a Balkan Projekt műsorainkat színesíti hangjával.

HORVÁTH ALEXANDRA // ének

HORVÁTH ALEXANDRA // ének

Szandi Erdélyből, Őrkőről érkezett Budapestre, hozva magával az ottani cigányfolklór legszebb énekes kincseit. A TV2 Ének Iskolájában és a Megasztárban is nagy sikerrel szereplő Szandi két éve dolgozik együtt a Cimbaliband csapatával Gipsy Fushion műsorukon.

BEDE PÉTER  //  szaxofon

BEDE PÉTER // szaxofon

Petya már hosszú évek óta megkerülhetetlen alakja a magyarországi világzenének. Az elmúlt pár évben már sokszor láthattátok vendégünkként. 2017-től a Balkan Projekt koncertjeink állandó vendége.