Sajtó

 

Cimbaliband sajtóreferens - Unger Gergő

ektar100_007

+36705350285
press.cimbaliband@gmail.com

“A népzene tehát a természet tüneménye” - mondta Bartók, és ez az állítás  a mai világban is megállja a helyét, vallják a Cimbaliband tagjai . Zenéjükben a modern kelet európai életérzés keveredik a népzenével, viszont mindez természetes formában történik, mert ők egy igazi “multikulti” zenekar.  Szerb harmonikás, magyar hegedűs, roma nagybőgős, sváb-magyar cimbalmos és gitáros, mindez egy sejtelmes női énekhanggal, és egy jazzdobossal megfűszerezve. Zenéjük forrásai különböző helyekről fakadnak:  magyar népzene, klasszikus zene, jazz, balkáni népzene, rock’n’roll, de két dolog mégis összetarjta a bandát, a barátság, és egy igazi varázslatos magyar hangszer: a cimbalom. Nem véletlenül emlegetik a zenei szaklapok Unger Balázst a "cimbalom Chuck Berry-je" ként! Gyors ”riffjeivel” változatos stílusban mozgatja irányítja a zenekart az igazi magyar akusztikus "keverőpult" mögül. A fentieket egyesítve válik teljessé a hallgató számára az eredeti Kelet- európai cimbalom Rock’n’Roll!

Cimbaliband

 Szita Eszter - ének, vokál
Unger Balázs - cimbalom, ének, vokál
Boda Gellért - hegedű, kontra
Lázár Gyula - nagybőgő, basszusgitár
Horváth Dániel - dobok, cajon, derbuka, konga, kanna
Unger Gergő -  gitár, ének, vokál

Sajtóvisszhangok

 “Igazi cimbalom rock’n’roll, érdemes odafigyelni ezekre a magyarokra!"
Thierry Sartoretti, Vibrations Magazine

 “a színpad fókuszában ülő Unger Balázs úgy mozog és mozgat a cimbalom mögött, mint egy rockzenész, a cimbalom Chuck Berry-je”
FigyelőNet

 „Unger Balázs most is emberfeletti teljesítménnyel rukkol elő, ördögi tempót diktál cimbalmán, nem egyszer húzza maga után a teljes kompániát“
Böhm Kornél, PM Magazine

 Cimbaliband! Meg akarok tanulni táncolni!
Kis Levin, EXIT Magazin

 “A Cimbaliband koncertjén, az első öt perc után nem lesz szükség további marasztalásra!”
Exit.hu

 “Úgy is érezhetjük ha egy nép zenéjét anyanyelveként értjük, mintha zenei tolmácsolást hallhatnánk. Mintha egy szerb anyanyelvű mesélne egy román mesét románul, vagy egy török mesélne el egy török mesét magyarul a zenéje nyelvezetének segítségével. Igazi, valóságos sokszínúség ez a lendületes pergő ritmusokkal teli muzsika a Cimbalibandé."
Csík János (Csík zenekar)