Cimbali10 visszatekintő – 2007

A maroknyi 2006-os koncert után egy meglepően eseménydús 2007-es esztendő következett a zenekar életében. Több nagy fesztiválon is ott lehettünk - ami mai szemmel nézve hihetetlen, hiszen ekkor még csak egy néhány számos demo lemezünk, a Feketén - fehéren volt elérhető.

Az évet Gödöllőn kezdtük, abban a Művészetek Házában, ahol 2014 óta próbatermünk is van. De visszakanyarodva a gödöllői koncertre, az valahogy így nézett ki:

 

Szóval megindult a koncertgépezet és egy féléves zenekarhoz képest tényleg menő helyeken játszhattunk és olyan élményekkel lehettünk gazdagabbak, amik sok-sok erőt adtak az elmúlt évek munkájához. Márciusban a Fonóban ünnepeltük Gellért 18. (tizennyolcadik!!) szülinapját aztán jöttek az újabb és újabb prominens helyszínek...

RÉGI WESTBALKÁN

SAVARIA KARNEVÁL

MŰVÉSZETEK VÖLGYE

A38

Volt koncert még a Szigeten, a Roma Sátorban, a Balkán Hangján a régi Almássy Szabadidő Központban és még sok-sok vidéki helyszínen is. De a koncertek mellett fontos volt, hogy elkészüljön végre az első teljes studióanyag is - így született meg 2007 nyarán a TransbalkanExpress, a legeslegelső nagylemezünk. Végre Esztert is hallhattuk lemezről, Geri ezen már elektromosgitározott, Gellért meg Pál István Szalonnával hegedűpárbajozott.

Szóval tevékeny év volt 2007 és nagyon fontos is a zenekar történetének szempontjából. Ekkor történt először, hogy tudatosan nekiálltunk koncerteket szervezni, következő éveket előre megtervezni és folyamatosan javulni minden területen. Ekkor kezdtük elkapni a rock'n'roll életérzést (lásd mellékelt kép). Bali kőkeményen összefogta a csapatot, minden info profin áramlott és pörögtek az események. Alig jött ki a TransbalkanExpress, mi már új számokon kezdtünk el dolgozni.Eszti 072

Kerek évfordulókból 2007-ben sem volt hiány, a már említett Gellért mellett Geri is 18 éves lett, Bali pedig megkezdte a harmadik X koptatását. Egy kis érdekességet vadásztam Nektek a belső levelezésünkből (nem kis nehézségek árán), amit Bali küldött nekünk:

"Pénteken buli előtt Debrecenben kéne próbálni, és azt se
feledjétek, hogy ottalvás van, szombat reggel disznóvágás, meg
30 éves szülinapom!!! :)"

Ha valaki magára ismer és részt vett az ominózus disznóvágáson, az kérjük jelentkezzen, mert mi a zenekarból nem emlékszünk rá. Holnap jövünk 2008-cal, ahol is...

És persze nagyon-nagyon várunk a Fonó Budai Zeneházba március 5-én a 10. szülinapi koncertünkre! Klikk a plakátra bővebb infoért!